top of page
  • totalbodyboost

🌙 Optimaal functioneren door goede slaap 🌙


We weten allemaal dat slaap essentieel is voor ons welzijn en onze productiviteit. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je de beste nachtrust krijgt en optimaal kunt functioneren:


1️⃣ Creëer een slaaproutine: Ga elke avond rond dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, probeer het in het weekend ook. Dit helpt je lichaam een gezond slaap-waakritme te ontwikkelen.


2️⃣ Creëer een ontspannende omgeving: Zorg voor een comfortabel matras, kussen en beddengoed. Zorg er ook voor dat je slaapkamer donker, stil en op een fijne temperatuur is.


3️⃣ Vermijd schermen voor het slapengaan: Het blauwe licht van je telefoon en tablet kan je slaap verstoren. Probeer minstens een uur voordat je gaat slapen geen schermen meer te gebruiken.


4️⃣ Probeer na 15.00 uur geen koffie meer te drinken.


5️⃣ Doe aan lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan je helpen beter te slapen. Probeer wel minstens twee uur voor het slapengaan geen intensieve activiteiten meer te doen.


6️⃣ Stressmanagement: Leer technieken om stress te verminderen, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of het bijhouden van een dagboek. Bijvoorbeeld het “Wake up and grow” van @estrella. Een rustige geest helpt je bij een rustige nacht.


7️⃣ Vermijd dutjes overdag: Als je moeite hebt om 's nachts in slaap te vallen, probeer dan dutjes overdag te vermijden. Als je toch een dutje moet doen, beperk dit dan tot maximaal 20-30 minuten en doe het vroeg op de dag.


8️⃣ Pas je voedingspatroon aan: Vermijd zware maaltijden vlak voor het slapengaan. Kies in plaats daarvan voor een lichte snack die rijk is aan tryptofaan, zoals een handjevol noten of een banaan. Heb je gesport neem iets eiwitrijks, bijvoorbeeld kwark.


Onthoud dat goede slaap een belangrijke investering is in je algehele welzijn. Probeer deze tips toe te passen en je zult merken dat je energieker, geconcentreerder en gelukkiger wordt. Slaap lekker en word fris wakker! 😴💤16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page