top of page

AANPAK

Het mooiste aan personal training is dat de complete training is afgestemd op jouw lichaam en conditie. Om een persoonlijk plan te maken, wil ik eerst weten waar je nu staat. Tijdens een eerste (vrijblijvende) kennismaking bij Total Body Boost hoor ik graag alles over je huidige levensstijl, je beweeg- en eventuele blessuregeschiedenis en natuurlijk je doelen.

1. Doelen

Wat wil je bereiken? Misschien een paar of heel veel kilo’s afvallen, na jarenlang te veel of ongezond eten of na een zwangerschap. Of wil je juist aankomen en een gezond gewicht bereiken? Ook wie tevreden is over zijn gewicht kan behoefte hebben fitter, sterker, leniger of sneller te worden en een betere conditie op te bouwen. Daarnaast begeleid ik sporters naar een nieuw persoonlijk record tijdens een specifiek hardloopevenement.

                                         

2. Persoonlijk plan

Tijdens een eerste sessie bekijk ik je lichaamshouding en bespreken we samen welke trainingen het beste bij jou passen. Door mijn ervaring zie ik vaak al snel wat je wil, wat je nodig hebt en wat je kunt. Elk lichaam is uniek en kent sterke punten en uitdagingen, elk lichaam kan fit worden. Ik adviseer je eerlijk over wat er mogelijk is, wat we als realistisch doel kunnen aanhouden en hoe jouw persoonlijke plan eruitziet.  


Als we samen aan de slag gaan, bespreken we eerst wanneer je wil trainen. ’s Ochtends vroeg, midden op de dag of laat op de avond; één van de voordelen van personal training is dat je zelf kunt aangeven wanneer je wil sporten en ik daarin heel flexibel ben. Een keer wijzigen is ook geen probleem.


3. Intens én leuk

Uiteraard zorg ik voor zeer gevarieerde trainingen, die ik met veel aandacht voorbereid. Geen enkele sessie is hetzelfde. Ik zoek altijd je grenzen op, want waarschijnlijk kun je meer dan je denkt. Heb je ergens last van? Dan pas ik de training aan, zodat je toch kunt bewegen, maar niets extra belast. We werken voornamelijk op eigen kracht, met je eigen lichaamsgewicht, maar gebruiken ook materiaal. Denk hierbij aan kettlebells, het TRX systeem, elastieken, touwen, banden, maar ook tafels en bankjes zijn prima hulpmiddelen. En natuurlijk zorg ik voor de ‘funfactor’. Een training moet effectief én leuk zijn, dus ik houd rekening met jouw wensen. Sporten is niet iets om tegenop te zien, fit worden moet leuk zijn en dat kán ook.


4. Gezonde levensstijl

Naast de trainingen bespreken we elke sessie tevens hoe je nog bewustere keuzes kunt maken wat betreft je gezondheid. Hoe ziet jouw dagelijks leven eruit en wat kun je doen om je elke dag zo fit mogelijk te voelen. Zowel voeding als ontspanning zijn hierbij net zo belangrijk als inspanning. Wat is voor jou haalbaar, wat zijn beperkende factoren en hoe kunnen we daar zo goed mogelijk mee omgaan. Samen komen we tot de juiste balans in jouw leven. Soms betekent dat iets rigoureus omgooien, soms is een kleine aanpassing al een eyeopener met veel effect.


5. Monitoren en evalueren

Elke training houd ik bij wat je al hebt bereikt en waar we nog meer aan moeten werken. Het belangrijkste is dat je sport op je eigen niveau. Met oefeningen die volledig op jouw lichaam en jouw doelen zijn aangepast, die je flink uitdagen, maar niet overbelasten. Tijdens de volgende sessie hoor ik graag waar de spierpijn zat (mag best!) en of je goed bent hersteld, zodat we er weer tegenaan kunnen!

IMG_E4227_edited.jpg
Aanpak: Tekst
bottom of page