top of page
  • totalbodyboost

Marathon Eindhoven 2023. Het is bijna zover..

Bijgewerkt op: 1 okt. 2023

Het is al dit weekend.

En wetende hoe snel mijn weken tegenwoordig voorbij vliegen, voelt het alsof ik geen tijd meer heb!! Heb ik ook weinig natuurlijk, maar dat hoeft ook niet. In principe is het grootste voorbereidingswerk gedaan. Of ik klaar ben voor aankomende zondag en hoe mijn laatste dagen eruit zien? Stomme en goede vraag.

Ik vind het eigenlijk maar een stomme vraag “of ik er klaar voor ben”. Niet dat ik hem nooit stel aan mezelf of iemand anders, best vaak als ik eerlijk ben, maar toch.


Natuurlijk ben ik er klaar voor, anders kan ik net zo goed niet van start gaan vind ik zelf. Alleen de mate waarin ik er vertrouwen in heb dat het ook afloopt zoals ik graag zou willen? Dat wisselt. Komend weekend ga ik van start bij de marathon van Eindhoven, 8 oktober. Mijn

vierde marathon ooit, waarbij de eerste al vijf jaar geleden is. Dat maakt dat ik het toch weer spannend vind. Of nouja, het is waarschijnlijk sowieso spannend, of het nou vijf jaar of vijf maanden geleden is. Hoe dan ook vind het ineens heel moeilijk in te schatten hoe ik die ruim 42 kilometer door ga komen. Na de 30 kilometer blijft het toch een groot mysterie hoe het verder zal gaan, hoor ik altijd van de marathon experts. Maar misschien is dat juist ook wel wat de marathon zo magisch maakt: je weet het gewoon niet. Regent het? Waait het hard? Voelt mijn lichaam anders?


Aan mijn voorbereiding gaat het in ieder geval niet liggen, dat kan ik met vertrouwen zeggen. Of ik meer had kunnen doen? Vast wel, maar met hoe blessuregevoelig en belastbaar ik ben had ik het denk ik niet veel anders moeten aanpakken dan hoe ik dat nu gedaan heb (met dank aan mijn trainer Ben.) Dit keer heb ik in de aanloop naar de marathon naast het lopen ook veel kilometers op de fiets gemaakt. Daardoor voelde het ook echt niet dat ik aan het trainen was voor die 42,195km, het ene weekend een lange duurloop het andere weekend een fietsrit van +/- 3uur. Ik ben heel gebleven, dat is het belangrijkst van alles. Daarbij heb ik toch veel kilometers weggetikt elke week, heb ik met sportvoeding getraind, mijn eigen voedingstips eens toegepast rondom het trainen en ben ik semi-verstandig omgegaan met slaap en alcohol/feestjes. Naast dit ben ik preventief naar de masseur geweest in Rotterdam bij de "Masseer Meneer" en fysio Filtality in Lansingerland geweest. Dit om mijn spieren optimaal te houden voor iedere training. Het kan vast altijd beter, maar eigenlijk was het zo voor mij precies goed, met het oog op al die andere dingen die ik ook nog wilde doen en belangrijk vind.


Hoe zag/ziet mijn laatste anderhalve week eruit? De laatste “zware” training heb ik afgelopen vrijdag gedaan. Daarna mocht de gaskraan een stukje dichter, wel zo lekker in deze tijd. Ik heb nog wel hardgelopen en dat blijf ik ook zeker doen, maar alles nu wel een tandje minder. Dit betekent met name minder kilometers en minder tempo’s (als in minder herhalingen). Het doel van deze week is eigenlijk uitrusten en opladen voor komende zondag.

Qua voeding zal ik niet bijster veel veranderen. Zeker de komende dagen nog niet. Ik focus me gewoon op een voedzaam eetpatroon, wat ik eigenlijk 80% van de tijd al doe, wat voor mij betekent: gevarieerde voeding, voldoende koolhydraten, groenten, fruit en nouja de schijf van vijf maar dan net wat meer zullen we maar zeggen. Aan het einde van de week is het wel mijn plan de koolhydraten nog wat op te schroeven om goed gevuld aan de start te verschijnen. Ik zal dan ook wat eerder “witte producten” kiezen in plaats van de volkoren variant en niet te vet eten, gewoon zodat ik niet overvol zit en hopelijk buikproblemen voorkom. En natuurlijk mijn ritueeltje om pannenkoeken te bakken.


Me nu nog ergens druk over maken heeft sowieso geen enkel nut, dus die energie spaar ik liever voor komende zondag.

Tot zover de spanningen die nu wel wat beginnen op te lopen. Ik had na mijn vorige marathon ervaring nooit gedacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar: ik heb er eigenlijk wel heel veel zin in. EINDHOVEN HERE I COME !!!
Om mij te volgen kan je de Eindhoven marathon app downloaden gewoon in de play store. Mijn nummer zal ik nog even delen op Instagram.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page