top of page
  • totalbodyboost

CRISP CAKE MET PRUIMEN EN MERINGUE

Krokante bodem bedekt met een laagje fruit, luchtige meringue en krokante crumble.

De cake is heel gemakkelijk te maken. Je hoeft de bodem niet van tevoren te bakken.




Ingrediënten:

250gr tarwebloem*

60 g (6 eetlepels) poedersuiker

1 eetlepel vanillesuiker

1 theelepel bakpoeder

250 g boter

4 dooiers


FRUIT:

Ca 350gr pruimen


MERINGUE:

4 eiwitten

snufje zout

1 eetlepe vanillesuiker

2 theelepels aardappelzetmeel


Bereiding:

Meng de bloem met de poedersuiker, vanillesuiker, bakpoeder en in kleine stukjes gesneden koude boter.

Kneed het kruimeldeeg (hak de ingrediënten op de bladerdeegplank of met een mixer, of, indien nodig, hak de ingrediënten in kleine deegkruimels met je hand), voeg ten slotte de dooiers toe en combineer de ingrediënten tot een uniform deeg .

Vorm er een bal van, bestrooi hem eventueel met bloem en zet hem in de koelkast terwijl de overige ingrediënten worden bereid.

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Een springvorm van 21 cm x 28 cm of een springvorm van 27 cm moet je invetten met boter en bekleed met bakpapier.


MERINGUE EN BAKKEN:


· Rol de helft van het deeg uit door met bloem te bestrooien en op de bodem van de voorbereide vorm te leggen, pons de bodem met een vork.

· Was de pruimen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren, leg ze met de snijkant naar boven op de bodem van de taart.

· Meringue: klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg dan, onder voortdurend kloppen, de lepel suiker toe. Als de suiker op is, klop je het schuim ongeveer 2 - 3 minuten totdat alle suiker is opgelost. Voeg als laatste het aardappelzetmeel toe en meng.

· Verdeel de meringue over de pruimen en strooi het overgebleven deeg op een grote rasp. Zet in de oven en bak ongeveer 35 minuten. Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker.




29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page