top of page
  • totalbodyboost

Total Family Boost

Sinds de zomer van 2021 komt Daniëlle 1 x per maand bij ons thuis. Als gezin met twee meer dan fulltime banen en drie opgroeiende kinderen, onder wie twee tieners maken we daar graag tijd en ruimte voor. Daniëlle helpt ons als gezin met de combinatie van sport en voeding. We sporten allemaal graag en veel en hebben verschillende doelen. Een gezonde gevarieerde voeding hoort daarbij, juist ook voor tieners die soms onzeker zijn over hun lichaam en hun prestaties. Daniëlle kan hen veel beter dan wij uitleggen waarom je wel goed moet eten en dat het nuttig is om (gezonde) tussendoortjes te eten. Ze laat voorbeelden zien wat lekker en gezond is, maar legt ook uit dat je heus een tosti kan eten (‘een boterham met ham en een boterham met kaas’) en dat pannenkoeken en frietjes op zijn tijd mogen. Ook voor ons als volwassenen werkzaam in de gezondheidszorg en met enige kennis op dit gebied heeft ze goede tips. Geen boodschappen doen met een lege maag en zonder lijstje. De melk is zonder enige pijn uit de koffie.


Qua sport kunnen we thuis veel met een crosstrainer, een roeimachine, gewichten en een paar hardloopschoenen. De uitdaging is om daarin te variëren, doelen te stellen en doelen te behalen. Dat betekent de ene keer een intervaltraining, de andere keer een circuit en weer een andere keer core oefeningen, met als doel om die variatie in te bouwen in ons wekelijkse schema. Ondertussen, liefst bij een maaltijd, met elkaar evalueren wat goed gaat, beter kan en leuker kan. Inmiddels rugpijn kwijt, buikpijn weg, meer spiermassa en betere kilometertijden bij het hardlopen. Een gouden formule.
Daniëlle is voor ons en onze kinderen een inspirerende, jonge professional. Wij zijn ervan overtuigd dat zij ons in deze fase van ons leven helpt om gezond ons werk te blijven doen en onze kinderen ondersteunt om evenwichtige jonge volwassenen te worden. Wij zouden dat aan meer gezinnen gunnen.
136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page