top of page
  • totalbodyboost

Pompoen-wortel gember soep

Soep is een ideale maaltijd om een flinke lading groenten binnen te krijgen. Maar het is ook heerlijk om tijdens een een koude dag bij op te warmen. šŸ™‚ Wij maken regelmatig soep van de restjes groenten die we nog in onze koelkast hebben liggen (zo hoef je nooit iets weg te gooien). Hoe de soep dan smaakt is iedere keer weer een verrassing..


En soms zit er een combi bij die je opschrijft zodat je ā€˜m niet vergeet. Deze simpele pompoen-wortel gember soep is er Ć©Ć©n van. Het resultaat: een heerlijke zoete en romige soep die we zeker vaker gaan maken!



Benodigdheden voor c.a. 6 personen: - 2 uitjes (je kunt ook sjalotjes gebruiken) - een flespompoen (= ca. 1250 gram) - 4 middelgrote winterpenen - 2 centimeter verse gember

- 1 teen knoflook - 1,5 eetlepel bouillonpoeder (of 1 blokje)


En zo doe je het: Snijd de uitjes en knoflook fijn en schil de pompoen en de winterpeen. Verwarm een flinke eetlepel olie in een soeppan en fruit de uitjes en knoflook op laag vuur aan. Hol de pompoen uit, en snijd ā€˜m, samen met de wortels in stukken. Voeg toe aan de pan. Schil tenslotte de gember, snijd in 2 stukken en voeg bij de rest. Bak de groenten ca. 5 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg nu water aan de pan toe totdat de groenten net onder water staan. Doe hierbij het bouillonpoeder en roer goed door. Tip: wanneer je alvast water kookt in je waterkoker is je soep sneller klaar. šŸ™‚ Laat de soep ca. 15 minuten koken en p


Pureer ā€˜m dan glad met een staafmixer. Vind je ā€˜m te dik? Voeg dan nog wat kokend water toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.


Easy as that!


Tip: Vries de soep in kleine porties in, dan heb je een voorraadje voor je lunch of diner.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page